Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجمع عمومی سازمان ملل در پی وتوی قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه کره شمالی از سوی چین و روسیه، برای نخستین بار این موضوع را بررسی کرد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی برای نخستین بار قطعنامه ۷۶/۲۶۲ را بررسی کرد. این قطعنامه مجمع عمومی را موظف می کند که پس از هر بار استفاده اعضای دارای حق وتوی شورای امنیت از این حق، یک جلسه ظرف ۱۰ روز در مورد آن تشکیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین و روسیه ششم خرداد ماه قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای اعمال تحریم‌های بیشتر سازمان ملل علیه کره شمالی را به بهانه آزمایش‌های موشکی اخیر این کشور وتو کردند.

۱۳ عضو دیگر شورای امنیت به پیش نویس قطعنامه‌ای که توسط آمریکا پیشنهاد شده بود، رای مثبت دادند.

بر اساس پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا که به تصویب نرسید، تحریم‌ها بر کشتی‌هایی که در برنامه تسلیحات هسته‌ای یا موشک‌های بالستیک کره شمالی نقش دارند، تشدید می‌شد.

عبدالله شهید رییس کنونی مجمع عمومی سازمان ملل در این نشست  در مورد عدم اشاعه هسته ای گفت که جهان عاری از سلاح های هسته ای یک امید در جهان است و اشاعه این تسلیحات یک خطر نتنها برای انسان ها بلکه تمام حیات بر روی زمین است.

در این نشست مجمع عمومی سازمان ملل  نماینده لیختن اشتاین استفاده روسیه و چین از حق وتو و جلوگیری از وضع تحریم های جدید علیه کره شمالی در شورای امنیت را محکوم کرد و گفت که آزمایش های موشکی کره شمالی هیچکس را امن تر نخواهد کرد.

وی افزود: پیش از تصویب قطعنامه ۷۶/۲۶۲ در مجمع عمومی که به رهبری لیختن اشتاین تصویب شده است، استفاده از حق وتو پایان مساله بود اما دیگر این امر صدق نمی کند.

نماینده آمریکا نیز مدعی تهدید تسلیحات هسته ای کره شمالی برای صلح و امنیت در سراسر جهان شد و گفت: تعداد آزمایش‌های موشکی کره شمالی به سرعت در حال افزایش است و برخلاف قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت است.

وی تاکید کرد: تحریم‌ها جایگزینی برای دیپلماسی نیستند، بلکه پاسخی به تشدید رفتار هستند.

به گزارش ایران اکونومیست، مجمع عمومی سازمان ملل هفتم اردیبهشت ماه امسال قطعنامه‌ای را تصویب کرد که بر اساس آن، هر بار که یکی از اعضای دائم شورای امنیت از حق وتوی خود استفاده کند، این نهاد ملزم به تشکیل جلسه می شود.

این قطعنامه بدون رای گیری و با اجماع به تصویب رسید. این قطعنامه توسط کشور لیختن اشتاین ارائه شد و حمایت  ۸۳ کشور از جمله آمریکا را برخوردار بود.

بر اساس قطعنامه ۷۶/۲۶۲ مصوب ۲۶ آوریل ۲۰۲۲ (در پرتو ماده ۱۰ منشور و البته با رعایت مفاد ماده ۱۲)، در صورت وتو هر قطعنامه ای در شورای امنیت توسط هر یک از اعضای دائم، مجمع عمومی تشکیل جلسه خواهد داد تا همه اعضای ملل متحد به بحث و بررسی پیرامون وتو قطعنامه مورد نظر بپردازند.

در متن این قطعنامه آمده است: قطعنامه تصمیم می گیرد که پس از استفاده یک یا چند عضو دائمی شورای امنیت از حق وتو، رئیس مجمع عمومی ظرف ده روز کاری جلسه رسمی مجمع را تشکیل دهد تا در مورد وضعیت و دلیل استفاده از وتو گفتگو شود،  مشروط بر اینکه یک جلسه فوق العاده مجمع عمومی در همین مورد تشکیل نشود.

این قطعنامه برای اولین بار، دوسال قبل مطرح شد ولی متوقف شده بود.در پی جنگ اوکراین، آمریکا و متحدانش روسیه را به سوء استفاده از حق وتو در نشست شورای امنیت متهم کردند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان ملل متحد ، کره شمالی ، شورای امنیت سازمان ملل

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان ملل متحد کره شمالی شورای امنیت سازمان ملل مجمع عمومی سازمان ملل علیه کره شمالی شورای امنیت حق وتو تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۶۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجمع‌عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی برگزار می‌شود

غلامرضا بلالی در گفت و گو با خبرنگار مهر از برگزاری نوزدهمین مجمع عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی - غیر انتفاعی کشور خبر داد و گفت: مجمع عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی - غیر انتفاعی کشور روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه ساعت ۸ صبح با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاون آموزشی و مدیران آموزش وزارت علوم در دانشگاه غیر دولتی - غیرانتفاعی خاتم تهران برگزار می شود.

وی افزود: در این نشست ضمن ارزیابی نقش این زیر نظام در آموزش عالی کشور، فرصت ها و تهدید های این زیر نظام از آموزش عالی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

قائم مقام دبیرکل اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی_غیردولتی کشور افزود: موسسات و دانشگاه های غیرانتفاعی به عنوان یکی از بارزترین مشارکت های مردمی در امور کشور، با توجه به این موضوع که هیچ گونه بودجه دولتی ندارند؛ باید تقویت شده و توسعه یابند.

وی افزود: مقام معظم رهبری امسال را سال جهش تولید با مشارکت مردم عنوان کرده و برآن تاکید داشته اند، ما اعتقاد داریم چنیی تشکیلاتی نمونه بارزی از مشارکت مردم در انجام امور کشور خواهد بود بنابراین شعار چنین نهادهایی که براساس سرمایه گذاری غیردولتی هستند، باید تقویت شوند و اگر تهدیدی برسر راه این موسسات وجود دارد، برداشته شود.

قائم مقام دبیرکل اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی-غیردولتی کشور افزود: همچنین موسسات و دانشگاه های غیردولتی غیرانتفاعی خواستار اجرای عدالت آموزشی بین تمام زیرنظام های آموزش عالی به صورت یکسان برای پذیرش دانشجو و دریافت خدمات آموزشی هستند.

وی افزود: در حال حاضر ۲۵۲ موسسه و دانشگاه غیرانتفاعی -غیردولتی فعال بوده و بیشترین تعداد دانشجو در استان های مازندران و خراسان فعال هستند و نزدیک ۲۹۰ هزار دانشجو در این دانشگاه ها تحصیلی می کنند که درواقع ۱۰ درصد آموزش عالی کل کشور را به خود اختصاص می دهند.

کد خبر 6100509

دیگر خبرها

  • پیشنهاد اسرائیل به آمریکا برای قطع بودجه سازمان ملل
  • مجمع‌عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی برگزار می‌شود
  • نشست شورای فرهنگ عمومی در شهرستان اسلامشهر برگزار شد
  • نوزدهمین مجمع‌عمومی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود
  • برگزاری سومین نشست کمیسیون تخصصی شورای عالی انرژی در سال ۱۴۰۳
  • رد ادهاهای رژیم اسرائیل درنامه ایران به شورای امنیت
  • گروه‌های مقاومت در پاسخ مشروع ایران به رژیم اسرائیل دخیل نبودند
  • ایروانی: هیچ یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع ایران علیه اسرائیل دخیل نبودند
  • نامه ایران به شورای امنیت در رد ادعاهای بی اساس اسرائیل
  • نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل