Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، این قطعنامه که آمریکا پیش‌نویس آن را تهیه کرده، قرار است پس از به رای گذاشته شدن در شورای امنیت ظرف چند روز آینده به مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۹۳ عضو برود.

گرچه این قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل، شامل ۱۵ عضو، تصویب نخواهد شد، چراکه روسیه در آن حق وتو دارد، اما واشنگتن و متحدانش این اقدام را فرصتی می‌دانند که می‌توان در آن روسیه را وادار به توضیح درباره اقداماتش کرد و همچنین از آن برای نشان دادن انزوای روسیه در اقدامات اخیرش استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد دست‌کم ۱۱ عضو این شورا رای موافق بدهند، اما آراء چین، هند و امارات متحده عربی هنوز مشخص نیست.

پیش‌نویس این قطعنامه که به دست رویترز رسیده است، تهاجم روسیه علیه اوکراین را محکوم کرده و خواستار عقب‌نشینی کامل، سریع و بی‌قید و شرط نیروهای نظامی مسکو از اوکراین شده است. این قطعنامه همچنین از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، می‌خواهد تا «به رسمیت شناختن دو منطقه جدایی‌طلب دونتسک و لوهانسک» در شرق اوکراین را پس بگیرد.

این متن همچنین بر تعهد شورای امنیت به «حاکمیت استقلال، وحدت و تمامیت ارضی اوکراین» تأکید می‌کند.

به گزارش ایسنا، در شورای امنیت سازمان ملل متحد، روسیه نیز مانند آمریکا، چین، فرانسه و انگلیس، حق وتو دارد.

قطعنامه یادشده، یادآور اقدامی مشابه از سوی این نهاد سازمان ملل به دنبال الحاق منطقه کریمه اوکراین توسط روسیه درسال ۲۰۱۴ است.

در آن زمان، شورای امنیت قطعنامه‌ای در مخالفت با برگزاری همه‌پرسی برای تعیین وضعیت کریمه تهیه کرد و از کشورها خواست همه‌پرسی مذکور را به رسمیت نشناسند. پیش‌نویس آن قطعنامه ۱۳ رای موافق دریافت کرد، در حالی که چین در رای‌گیری شرکت نکرد و روسیه آن را وتو کرد.

پس از آن، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را با ۱۰۰ رای موافق در برابر ۱۱ رای مخالف تصویب و آن همه‌پرسی را نامعتبر اعلام کرد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: حق وتو روسیه اوکراین شورای امنیت سازمان ملل پیش نویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۲۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین: در ساخت پهپاد‌های تهاجمی با برد بالا به تولیدی برابر با روسیه دست یافته‌ایم

اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد که به توانایی تولید برابر با روسیه در زمینه ساخت پهپاد‌های تهاجمی با برد بالا و عمل کننده در عمق دست یافته است.

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،این نوع پهپاد‌ها به سلاحی کلیدی برای مسکو در حملات دوربرد طی ۲۶ ماه تهاجم نظامی علیه خاک اوکراین تبدیل شده‌اند.

از آنجایی که اوکراین در کوتاه مدت قادر به رقابت با زرادخانه عظیم موشک‌های کروز و بالستیک روسیه نیست، هم‌اکنون بر توسعه و تولید پهپاد‌های دوربرد تمرکز کرده تا بتواند پاسخ حملات هوایی روسیه را که طی ۲۶ ماه اخیر بار‌ها علیه این کشور انجام داده، بدهد.

هرمان اسمتانین، رئیس شرکت دولتی تولید سلاح و تجهیزات نظامی در اوکراین به یک رسانه متعلق به وزارت دفاع این کشور گفت: «اوکراین در سال جاری از نظر میزان تولید پهپاد‌های انتحاری که مشابه پهپاد‌های شاهد-۱۳۱ و شاهد-۱۳۶ هستند، به روسیه رسیده است.»

پهپاد‌های شاهد، که به گفته‌ی کی‌یف ابتدا از ایران خریداری و سپس بخشی از تولید آن در منطقه‌ی تاتارستان روسیه بومی‌سازی شد، از زمانی که برای نخستین در پاییز ۲۰۲۲ علیه اوکراین مورد استفاده قرار گرفتند، به ابزار و سلاح اصلی حملات هوایی روسیه تبدیل شدند.

این پهپاد‌ها که مملو از مواد منفجره هستند و با برخورد به هدف منفجر می‌شوند، به دلیل صدای وزوز موتورهایشان هنگام پرواز بر فراز آسمان، از سوی اوکراینی‌ها «موتور گازی» لقب گرفته‌اند.

هرمان اسمتانین، رئیس شرکت دولتی تولید سلاح و تجهیزات نظامی در اوکراین در ادامه بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت که اظهارات او در خصوص برابری تعداد تولید پهپاد با روسی، شامل انواع دیگری از پهپاد‌های تهاجمی نیز می‌شود.

اوکراین در سال جاری ده‌ها حمله پهپادی به پالایشگاه‌های نفت در عمق خاک روسیه انجام داده و همچنین تأسیسات نظامی و ناوگان دریای سیاه روسیه در شبه جزیره کریمه تحت اشغال مسکو را هدف قرار داده است.

به گزارش رویترز، بنا به ادعای یک منبع اطلاعات نظامی در کی‌یف، اوکراین در یکی از حملات پهپادی اخیر، کارخانه‌ای را در تاتارستان هدف قرار داده است.

مقامات روسیه، اما اعلام کرده‌اند که در این حمله خوابگاهی واقع در یک سایت صنعتی در منطقه ولگا هدف قرار گرفته است.

آژانس اطلاعات نظامی اوکراین می‌گوید که روسیه قادر است ماهانه تا ۳۵۰ فروند پهپاد شاهد تولید کند.

این در حالیست که مسکو آماری در خصوص میزان تولید پهپاد در این کشور ارائه نمی‌دهد و این اطلاعات را محرمانه تلقی می‌کند.


دیگر خبرها

  • اوکراین: در ساخت پهپاد‌های تهاجمی با برد بالا به تولیدی برابر با روسیه دست یافته‌ایم
  • واکنش کرملین به اتهام دخالت روسیه در سوءقصد به جان زلنسکی
  • طرح پیش نویس ۵ قطعنامه در زمینه‌ همکاری صلیب سرخ و هلال احمر
  • رد ادهاهای رژیم اسرائیل درنامه ایران به شورای امنیت
  • گروه‌های مقاومت در پاسخ مشروع ایران به رژیم اسرائیل دخیل نبودند
  • ایروانی: هیچ یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع ایران علیه اسرائیل دخیل نبودند
  • نامه ایران به شورای امنیت در رد ادعاهای بی اساس اسرائیل
  • نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
  • اوکراین مدعی خنثی سازی ترور زلنسکی شد
  • کم رنگ شدن خط قرمز عدم استفاده از تسلیحات غربی علیه روسیه